Månedens klumme

September

altHVERDAGEN ER ATTER I GANG
- OG EFTERÅRET ER SÅ SMÅT PÅ VEJ

For mange er det blevet hverdag igen efter en solrig sommerferie. En hverdag der, for mange, byder på fritidsinteresser, job og skole, mange ting der skal gå op i en højere enhed.
Dertil kommer hverdagens måltider og madpakker. Måltider har vi alle til fælles, uanset hvem vi er, og hvor vi bor, og hvilken kulturel baggrund vi har. De fleste af os sidder i et eller andet fællesskab og spiser enten med klassekammerater, kollegaer eller med familien. Desværre har mange så travlt i dag, at måltidet bliver en hastig sag, der lige skal overstås.
Heldigvis er der hjælp at hente til en travl hverdag, så vi alligevel kan skabe plads til en hyggelig stund omkring middagsbordet.

I det følgende vil du finde nemme opskrifter på hverdagsmad og ideer til måltider. Og i Dalgaard kan du altid finde færdige retter tilberedt i fiskebutikken eller i delikatesseafdelingen. Retter der blot skal varmes eller tilberedes ganske let.

Om torsdagen er der især fokus på en færdigret fra fiskebutikken. I weekenden tilbyder delikatesseafdelingen den specielle weekend menu, der består af tre retter.

Kigger du ind i grøntafdelingen, ser du at sensommeren byder på en vifte af frugt og grønsager i alle de skønneste farver, lilla, rød, grøn og orange. Næsten alle kan spises rå - eller de kan tilberedes, og nogle kan endda bruges til dekorationer ude eller inde.

Til børnenes madpakker har grøntafdelingen små tomater og skoleagurker, eller madpakken kan indeholde små blomkålsbuketter.

Efter skole kan en smoothies være et fint og mættende mellemmåltid. Lad dit barn vælge frugt og bær og kør dem i blenderen sammen med pekannødder, lidt kanel, vaniljepulver og et mælkeprodukt eller mandelmælk.

Blendede supper til aften er ofte et hit hos børn. Suppen kan tilberedes af grønsager kogt i bouillon, krydret og rundet af med lidt fløde.

Til aften kan tynde skiver af rødbede, persillerod eller gulerod stegt sprøde og gyldne i lidt olivenolie være en del af måltidet.

MORGENMAD:
  • Havregrød kogt med sesamfrø og banan, drysset med hakkede mandler og pæretern
  • Røræg med spinat og peberfrugt, serveret med et stykke rugbrød
  • Rugbrød med skiver af avocado og et blødkogt æg

MELLEM-MÅLTIDER:
  • Råkost af rødbede og gulerod, drysset med nødder
  • Mandler og gulerodsstænger
  • Gulerodskage, grød-klatkager med rosiner og banan i

FROKOST:
  • Avocado, rejer, agurk, rucolasalat og mango
  • Salat med oliven, tun og fetaost
  • Lakse- eller kyllingefrikadeller (evt. fra aftenen før)

AFTENSMAD:
  • Ovnstegt kylling fyldt med halve citroner og rosmarin
  • Dampet laks serveret med bagte tomater, rødbedesalat og marineret tang
  • Thai-kokossuppe med fyld af ørred, rejer, babyspinat, sukkerærter, savojkål og koriander

Månedens klumme 2014

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00