Netop nu

Maj

alt
FJORDREJER OG SORT HUMMER I FISKEBUTIKKEN

Sort hummer er det største krebsdyr i danske farvande. Den har en kraftig skal, der gør det umuligt, at hummeren kan vokse løbende. Den er derfor nødt til at skifte skal for at blive større. Ved skalskifte gemmer hummeren sig, da den efter et skalskifte er meget sårbar og uden beskyttelse, fordi den nye skal er blød. Om dagen sidder den som regel i sin hule, mens den jager om natten. Hummeren lever hovedsageligt af snegle og muslinger.
Sort hummer er en delikat spise, da det hvide kød er meget fint og lækkert. Den kan grilles eller koges og serveres med ristet brød og en krydret mayonnaise, der ikke må være for kraftigt krydret, så den stjæler hummersmagen. Det kan være en blanding af mayonnaise og cremefraiche smagt til med lidt dijonsennep, citronsaft, salt og peber eller krydret med en smule koncentreret tomatpuré, paprika, cayennepeber og salt.

Fjordrejer er små – og sene at pille, men smager fantastisk. Fjordrejen kan blive op til 7-8 cm, når den er 3 år. Fjordrejer kan serveres ganske enkelt på et stykke brød eller som tilbehør til en grillet fisk med asparges eller som topping på en blomkålssuppe. I Fiskebutikken kan du få levende eller kogte og pillede fjordrejer. Du kan også købe friterede fjordrejer, en lille specialitet, hvor hele rejen kan nydes.


alt
KINARADISE

Kinaradisen kaldes også daikon, og i forhold til almindelige radiser er det en kæmpe radise og helt hvid. Den er en del af den super nærende Korsblomsfamilien, som også tæller kål, karse og peberrod.
Kinaradisen indeholder mange vitaminer og mineraler, der virker som antioxidanter og også har anti-inflammatorisk virkning. Den har en let bitter smag, og den bitre smag er netop den smag, der stimulerer leveren til at arbejde optimalt. Dens høje indhold af C-vitaminer gør, at den både styrker immunforsvaret og bindevævet. Desuden har den mange fibre, der hjælper fordøjelsen og øger udskillelsen af giftstoffer.
Kinaradisen er let at anvende. Den kan køres i en spirelli – eller høvles med et juliennejern og blive til grønsags-spaghetti, som kan blandes med spaghetti af gulerod og courgette og vendes med en dressing af citronsaft, finthakket ingefær, olivenolie, shoyu og en anelse honning. Salaten drysses med sesamfrø og frisk koriander.
Kinaradisen kan også skæres i stave og dyppes i en miso-dressing eller en af de færdige dressinger, som du kan købe i Sushi-afdelingen. Mange børn er glade for at have et par stave med i madkassen.

Prøv et par salater med denne dejlige grøntsag:
alt
RABARBER

Navnet rabarber stammer fra oldgræsk og betyder ”de vilde”. Rabarber har været her siden 1500-tallet, hvor den blev indført som medicinalvækst fra Kina, og som sådan forblev den i flere hundrede år, indtil man i 1800-tallet så småt begyndte at bruge den i køkkenet.
Rabarber kan bruges både i det salte og søde køkken. Rabarber tilfører en flot farve og en skøn syrlighed. De kan bruges til rabarberkompot, i koldskål, til suppe, desserter, kager eller i trifli.
Rabarber kan tilberede ganske enkelt ved at stænglen skæres i små stykker, kommes i en gryde og drysses med sukker og usprøjtet reven citronskal. Simre ca. 5 minutter og spises med græsk yoghurt eller fløde.
Rabarber skal være friske, når de skal bruges. Det ses nemt – bladene skal være spændstige, og de små vinger, der sidder forneden på stænglen, skal være hvide, ikke brune. Selve stilken skal være stiv og må ikke kunne bøjes.

Prøv denne rabarber crumble - en dejlig dessert og også god til kaffe/te:

Netop nu 2015

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00