Netop nu

September

NEMT I HVERDAGEN

Courgetter- har en neutral smag og kan derfor anvendes til et utal af retter. De kan spises rå som spaghettistrimler, de kan farseres eller skæres i små tern og ovnbages sammen med tern af aubergine, peberfrugt og tomater. Derefter kan blandingen vendes med ricotta, der giver en cremet konsistens.




Broccoli- er en af de bedste grønsager for et stærkt immunforsvar. Den er fyldt med C-vitamin, svovl til leverens arbejde og mange fibre, der sikre en god fordøjelse.






Champignon- indeholder mange B-vitaminer og visse stoffer (germanium og inteferon), der sikre et stærkt immunforsvar. De kan bruges på samme vis som markchampignon. Sidstnævnte har lidt flere plantestoffer og et lidt lavere vandindhold.




Rødløg- har en mild smag og giver retterne en dyb og fyldig smag. Rødløg indeholder især A- og C-vitaminer samt svovl, der styrker leverens arbejde. Rødløgets farvestoffer gør det lidt mere nærende end de almindelige gule løg.




Spinat– Skipper Skræks foretrukne grønsag. Indeholder A- og C-vitamin, men også lutein som man ved forebygger aldersbetinget nethindedegeneration. Indeholder som alle grønne grønsager K-vitamin til knogler og blodets koagulering.




Pærer- er lækre at spise som de er, eller de kan benyttes i desserter eller sammen med oste. De kan også tilsættes smoothies, i grød eller som en del af en frugtsalat. ”Pære Belle Helene” er en kendt dessert, hvor kogte pære serveres med vaniljeis og chokoladesauce.




Æbler- har mange sunde plantestoffer i skrællen, så skrællen er rigtig god at spise med. Æble indeholder også C-vitaminer og fibre i form af pektin, der har en rensende effekt på kroppen. Æbler benyttes til kager og desserter eller sammen med kød, fx med fjerkræ, stegt flæsk eller i karryretter.

Netop nu 2015

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00