Æblemos med flødeskum og karamelliserede valnødder

(4 pers)

Ingredienser

4 store madæbler, fx Belle de Boskop, skåret i halve og kernehuset bores ud
2 hele kanelstænger, brækket i mindre stykker
8 nelliker
1 spsk. citronsaft
2-3 spsk. sukker
Smør til bradepanden

Valnødder:
75 g sukker
35 g valnøddekerner
1 knsp. natron

1½ dl piskefløde, pisket til skum

Fremgangsmåde

Læg et stykke kanel i hvert halvt æble og stik også en nellike i hvert æblestykke.

Læg herefter æblestykkerne, med skærefladen nedad, i en let smurt lille bradepande og bag dem i en 180° varm ovn 30-45 minutter.

Tag bradepanden ud og lad æblerne køle lidt.

Fjern krydderierne og skrab kødet ud af skallerne med en ske.

Mos kødet igennem med en gaffel, smag til med citronsaft og sukker og lad det køle af.

Smelt sukkeret til karamel på en pande, ved svag varme.

Tilsæt valnødder og natron, lad det boble op og hæld det så straks ud, i et tyndt lag, på en bageplade med bagepapir.

Anret æblemosen i små skåle og top med flødeskum og valnødder.

Udskriv opskrift