(4 pers)
Ingredienser
(Marineres helst natten over)
1 stor svinemørbrad
Saft og reven skal af 1 usprøjtet lime
1 chili, finthakket
1 fed hvidløg, hakket
2 spsk. ristet sesamolie
2 spsk. hoisinsauce
2 spsk. shoyu/sojasauce
1 bakke koriander, grofthakket
Kværnet salt og peber
Stegte små tomater:
24 små blomme- eller cherrytomater
Nogle stilke oregano, bladene bruges
Olivenolie til stegning
Kværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Bland en marinade af limesaft og skal, sojasauce, hoisinsauce, chili, hvidløg, sesamolie og koriander.
Pak mørbrad og marinade i en lufttæt plastikpose, og læg den i køleskabet natten over.
Næste dag tages mørbraden ud en time før, den skal serveres.
Varm en grillpande op, og grill mørbraden 3-4 minutter på alle 4 sider (mørbraden kan også steges på en almindelig pande).
Herefter hviler mørbraden yderligere 3-4 minutter.
Dette giver en rosa mørbrad. Vil du gerne have den gennemstegt, kommes mørbraden i en 180° varm ovn ca. 10 minutter.
Serveres med sauteret spinat og stegte tomater.
Stegte små tomater:
Varm olien på en pande og steg tomater og oreganoblade, til tomaterne begynder at blive bløde og krydr med salt og peber.