Bær-is m/ marengs

(4 pers)

Tilberedningstid ialt: 20 min
Arbejdstid: 15 min

Ingredienser

250 g blandede bær 
2 dl creme fraiche 18%
2 dl flormelis
2 pasteuriserede æggehvider 
1 dl sukker
2 bananer 
2 nektariner
1 stk lime 
1 dl mandel

Fremgangsmåde

Hæld bær, creme fraiche og flormelis i en blender.
Blend til massen er jævn og lind. Sæt isen i fryseren og lad den stå der, mens marengs og frugtsalat tilberedes.

Indstil ovnen på grillvarme. Pisk æggehvider og hæld sukker i lidt ad gangen.
Pisk marengsen hård.

Skær bananer og nektariner i små stykker og bland dem med limesaft, reven limeskal og hakkede mandler.
Fordel blandingen i fire (portioner) ovnfast glas eller skåle.
Hæld derefter isen i og fordel resten af frugtsalaten ovenpå.

Pynt med marengsen og sæt glassene ind i den varme ovn.
Lad ovnlågen stå åben. Gratinér i et par minutter, til marengsen har fået farve.
Serveres med det samme.

Udskriv opskrift