(4 pers)
Ingredienser
4 faste pærer, skrællede, skåret i kvarte og uden kernehus
Saft af ½ citron
100 g sukker
3 dl rødvin
1 kanelstang
Kardemommecreme:
5 dl piskefløde
50 g sukker
Frøene af 6 kardemommekapsler
3 spsk. mælk
1 tsk. maizena
Fremgangsmåde
Pærer:
Kom pærerne i et ovnfast fad og vend dem med citronsaft.
Drys dem med sukker, hæld vin ved og læg kanelstangen ved.
Dæk fadet med stanniol og bag pærerne i en 150° varm ovn ca. 45 minutter (vend rundt i pærerne en gang undervejs), til pærerne er møre.
Creme:
Kom fløde, sukker og kardemommefrø i en gryde og varm det igennem 2-3 minutter.
Rør mælk og maizena sammen og rør det i fløden.
Lad blandingen simre under konstant omrøring, til cremen tykner.
Hæld cremen gennem en fin si, så frøene sis fra, og server cremen med de lune pærer.