Ingredienser
Ris:
2 dl hvide jasminris
3 dl kogende vand
Salt
Lyn-kimchi:
½ kinakål, fintsnittet
1 spsk. salt
3 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 fed hvidløg, revet
Ca. 4 cm frisk ingefær, revet
Ca. 15 cm kinaradise, skåret i små tern
2 små røde chili (antallet afhænger af, hvor stærke de er), finthakkede
4 spsk. fishsauce
1 tsk. sukker
Kød:
300 g svampe, skåret i mundrette bidder
Lidt olivenolie til stegning
250 g oksemørbrad eller oksefilet, skåret i tynde skiver
4½ spsk. sojasauce (tamari eller shoyu)
2½ tsk. sukker
Saft af ½ lime
Desuden:
2 æg, stegt som spejlæg
Lidt olivenolie til stegning
1 håndfuld bønnespirer
Limebåde
Chilisauce
Fremgangsmåde
Kog risene i kogende vand under låg, og salt dem, når de er næsten færdige.
Snit kinakålen i mundrette stykker og drys den med salt.
Kram den med hænderne, så den afgiver lidt væde.
Skyl den kort og lad den dryppe af.
Vend kinakålen med forårsløg, hvidløg, ingefær, kinaradise, chili, fiskesauce og sukker, og ælt det hele grundigt sammen.
Varm olien på en pande og steg svampene gyldne.
Tag dem af varmen, når de er brunet.
Tør panden af med køkkenrulle, kom lidt ny olie på og steg kødet ved meget høj varme.
Tilsæt svampe, soja og sukker og smag til med en smule lime.
Anret risene i to skåle, top med kød, svampe, bønnespirer, spejlæg og lyn-kimchi og servér straks.