Gin & tonic sorbet

(6 pers)

 

Ingredienser

8 spsk. gin
500 g. sukkerlage (se opskrift længere nede)
375 g tonic-vand
Saft af 1 citron

Pynt:
Evt. lime- eller citronbåde

Grundsukkerlage:
(ca. 2000 g, du skal dog kun bruge 500 g. til gin- og tonicsorbet).

1000 g sukker
1000 g vand
Evt. 1. stang god vanilje

Fremgangsmåde

Bland gin, sukkerlage, tonicvand og saften fra en sigtet citron i en beholder med et tætsluttende låg, og rør det godt sammen.
Synes du blandingen mangler lidt syre, tilsættes lidt ekstra citronsaft.

Stil beholderen i køleskabet, og lad væsken afkøle til den bliver helt kold.

Når væsken er blevet kold hældes den i en ismaskine, og køres til sorbet.
Indfrysningstiden varierer fra ismaskine til ismaskine.

Hold øje med ismassen, når den er blevet fast og har en grødet konsistens hældes den tilbage i en tætsluttende beholder og ligges i fryseren natten over.

Tag sorbeten ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og lad den temperere i køleskabet.

Kugl den evt. op med en iskugleske eller en varm spiseske, og pynt evt. med lidt lime- eller citronbåde.

Server straks.

Grundsukkerlage:
Vand og sukker kommes i en gryde og bringes i kog.

Væsken skal være klar, først da er den er den færdig.

Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af.

Sukkerlagen opbevares i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2. uger.

Velbekomme!

Udskriv opskrift