(4 pers)
Ingredienser
200 g linser, belugalinser eller grønne Puy linser, skyllede 
1 stort løg, hakket 
4 fed hvidløg, hakkede 
1 rød chili, uden kerner og hakket 
1 bakke koriander, hakket 
2 spsk. kokosolie eller olivenolie 
1 blomkålshoved, delt i små buketter og stokken skæres i små tern 
2 røde peberfrugter, uden kerner og skåret i små tern 
2-3 dl kokosmælk 
Salt 
50 g rosiner 
1 spsk. Garam Masala, fx fra Mill&Mortar 
Saft af 1 lime 
50 g saltede, ristede cashewnødder
Fremgangsmåde
Kom linserne i en gryde med vand, så det dækker godt og vel og kog linserne ca. 20 minutter, til de lige netop er møre. 
Imens tilberedes currien: varm olien i en gryde og svits løg, hvidløg, chili og halvdelen af korianderen, til løgene er bløde. 
Kom blomkål, peberfrugt og kokosmælk i gryden og krydr med salt. 
Lad det hele simre ca. 5 minutter og tilsæt så rosiner, garam masala og saft af ½ lime. 
Smag til med mere limesaft, måske mere garam masala og eventuelt salt. 
Retten drysses med resten af korianderen og cashewnødder. 
De kogte linser serveres i en skål for sig.