(4 pers)
Tilberedningstid: 10 min
Kogetid : 10 min
Shabu Shabu er en af de mest populære retter i Japan og er egentlig bare et andet ord for fondue.
Det består af papirtynde skiver råt oksekød og rå grøntsager, der koges af middagsgæsten selv ved
bordet i en gryde med varm suppe.
Navnet stammer fra lyden, når kødet køres gennem suppen: “Swush swush”.
Ingredienser
½ liter koldt vand
85 g tørret ‘kombu’-tang*
1 kop tørrede Bonito-flager (kan udelades)*
225 g oksekødsfilet, tyndtskåret
115 g Shiitake-svampe
115 g Enoki-svampe, uden stilke
115 g tofu, skåret i stykker
1 bundt afklippet brøndkarse
Kogt, klistret hvid ris
1 krukke ponzu-joyu (dip)*
*Kan købes i orientalske butikker
Fremgangsmåde
1. Hæld vandet i en pande, og tilsæt det tørrede tang. Lad det simre over middel varme i ca. 10 minutter.
Tag tangen op, når vandet begynder at koge.
For at styrke smagen kan du tilsætte nogle tørrede Bonito-flager, 5 minutter før du tager tangen op.
Det er vigtigt, at vandet ikke koger, mens tangen stadig er i panden.
Si suppen og smid tangen og Bonito-flagerne væk.
2. Læg kødet mellem to stykker husholdningsfilm, og bank det med bagsiden af en kniv, indtil det er meget tyndt.
Skær kødet i tynde strimler, og læg det på et serveringsfad.
3. Bring suppen i kog.
Tilsæt Shiitake-svampene, og derefter Enoki-svampene, tofu og til sidst brøndkarsen.
Sæt denne pande med kogende suppe på bordet med det samme, og få gæsterne til at koge deres kød ved at
dyppe det i suppen med spisepinde.
4. Giv hver gæst en skål med ris og en skål til deres suppe samt en lille skål med ponzu-dip.
Glem ikke noget sake eller japansk øl.