Thailandsk salat med wokstrimler

(4 pers)

Tilberedningstid: Ca. 55 minutter

Ingredienser

500 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
1 spsk olie
1 citrongræs
2 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 fed hvidløg
2 lime
2 spsk fiskesauce
400 g tomater
1 agurk
1 bundt forårsløg
½ salathoved, ca. 150 g
1 lille bundt friske koriander eller 4 stilke mynte

Tilbehør:
2½ dl ris

Fremgangsmåde

Kog risene.
Pil de yderste blade af citrongræsset.
Skær bunden af og snit den nederste halvdel meget fint, kasser resten.
Skræl ingefæren og hak den fint.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Skær evt. kødstrimlerne i 2-3 stykker.
Krydr med salt og peber. Lad halvdelen af olien blive godt varm i en wok/pande ved kraftig varme.

Brun halvdelen af kødet på alle sider- samlet stegetid 1-1½ minut.
Læg kødet på en tallerken.
Tilsæt resten af olien og brun resten af kødet på sammen måde.
Kom resten af kødet på panden.

Tilsæt citrongræs og ingefær og svits et halvt minut.
Tag kød og krydderierne af panden og afkøl det.

Skær chilien igennem på langs og fjern kernerne.
Hak chilien og hvidløget fint.
Pres saften af limefrugterne og rør saften med fiskesauce, chili og hvidløg.

Skær tomaterne i både.
Flæk agurken og skær den i skiver.
Skær forårsløgene i tynde skiver.

Bland det stegte kød, tomater, agurk og løg grundigt sammen med limedressingen.
Snit salaten og læg den i bunden af et fad.

Fordel kød og grøntsager herpå.
Drys med friske koriander- eller mynteblade.

Fordel evt. risene i fire kopper.
Pres det ned med en ske.

Lad det afkøle til salaten serveres.

Energifordeling og -indhold pr. person

Protein 33%
Kulhydrat 53%
Fedt 14%
1730 kJ – 410 kcal

Tips

Andre løg kan bruges i stedet for forårsløg.

Fiskesauce kan købes i velassorterede supermarkeder og asiatiske købmænd.
Fiskesauce lugter og smager meget specielt.
Den bruges til at salte thai salater eller gryderetter med og giver retterne den helt originale thai-smag.

Hvis du ikke kan skaffe fiskesauce, kan du i denne opskrift bruge sojasauce i stedet for.

Opskriften er udarbejdet af Christine Bille Nielsen.

Udskriv opskrift