Zebrakølle m/ rodfrugter og timiansauce

(4 pers)

Ingredienser

1 stk. zebrakølle ca. 1 kg.
Salt og peber

Rodfrugt sauté:
Persillerod
Knoldselleri
Pastinak
Gulerødder
Hvidløg
Salt og peber

Sauce:
25 g. fint hakkede skalotteløg
8-10 kviste timian
1 stk. oksebouillon terning el. 2 spsk. Dyrefond (f.eks. Touch of Taste)
3 dl. vand
1,5 dl. fløde
Salt og peber

Kartoffel:
Ca. 1 kg. bagekartofler
1 lille bundt persille
1 spsk. maizena
Olivenolie

Fremgangsmåde

Stegen brunes på en varm pande.
Krydres med salt og peber. Sæt den i en forvarmet ovn på 180-200 i ca. 10 min.

Tag stegen ud og lad den hvile i 10 min.
Sæt den ind igen i 15-20 min.
Bør ikke gennemsteges.

Tag den ud og skær den i pæne skiver.
Rodfrugterne skæres ud i tern på en ca. en ½ cm. koges i lidt vand med salt og dryppes af i en sigte,
herefter sauteres de i olie til de bliver gyldne.

Timian og hvidløg vendes i til sidst, sammen med salt og peber.
Løgene svitses. Må ikke blive brune.
Tilsæt fint hakket timian.

Hæld oksebouillon el. fond på, og lad det hele småsimre i ca. 10 min.

Tilsæt fløden og lad det koge. Jævn evt. med maizena.

Kartoflerne skrælles og rives groft. Saften presses fra, tilsæt salt, peber, hakket persille og maizena.
Bland det godt. Varm olien på en pande og kom kartoffelmassen på og pres så den bliver rund og fast.

Vendes på en tallerken, og steges på den anden side.
Krydres med salt og peber.

Udskriv opskrift