Ingredienser
4 skiver surdejsbrød
1 stort fed hvidløg
150 g frisk gedeost
8 skiver god bacon
Ærtecreme:
200 g friske ærter, alternativt små frosne ærter
½ dl olivenolie
Kværnet salt og peber
1 skalotteløg, hakket
Citronsaft
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, og sæt vand over i en gryde.
Når vandet koger, hældes ærterne ved. Bruger du friske ærter, skal de blot koge et par minutter.
Bruger du frosne, så følg anvisningen på posen.
Hæld vandet fra, og blend ærterne med olivenolie og finthakket skalotteløg.
Smag ærtecremen til med salt og peber og citronsaft.
Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen, til de er sprøde og gyldne.
Rist også brødskiverne gyldne i ovnen på en anden plade.
Lad både bacon og brød køle let af, og gnid så hvidløgsfeddet over brødskiverne.
Kom gedeost på brødene, læg en skefuld ærtecreme ovenpå og top med bacon.
Server, mens de er lune.