Baba ghanoush (aubergine-dip)

Ingredienser

2 auberginer, uden stilk og delt på langs, til 2 halvdele
1 stort eller 2 små fed hvidløg, knuste
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tahin
2 spsk. hakkede mynteblade
¾ tsk. groft salt
Kværnet peber

Fremgangsmåde

Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en bageplade med bagepapir og prik dem godt med en gaffel.

Bag auberginerne midt i en 200° varm ovn ½ time.

Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
Skrab “kødet” ud i en skål (skallerne skal ikke bruges).

Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til dippen er sammenhængende, men ikke for finthakket.

Sæt dippen i køleskab mindst 1 time, og smag den til.

Den kolde auberginedip serveres med grønsags- eller brødstave.

Udskriv opskrift