Pærekage

Ingredienser

4 mellemstore pærer, skrællede, halverede og uden kernehus
175 g smør + lidt til formen
175 g sukker
3 æg
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
4 spsk. havregryn
¾ dl fløde
3 spsk. rom
50 g mørk chokolade, revet
3 spsk. Farin

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker smidigt og rør æggene i, et ad gangen.

Bland mel med bagepulver, kakao og havregryn og rør det i dejen sammen med fløde og rom.

Læg 2/3 af dejen i en smurt springform.

Læg pærerne på dejen, med den buede side opad, og stilkenden mod midten.

Drys med chokolade og farin.

Fordel resten af dejen omkring pærerne med en gaffel.

Pærestykkerne må gerne kunne ses.

Bag kagen i en 190° varm ovn ca. 1 time, hvorefter kagen afkøles i formen.

Udskriv opskrift