Pecan pie

Ingredienser

Bund:
125 g hvedemel
1 tsk. flormelis
½ tsk. salt
80 g smør + lidt til formen
3-4 spsk. koldt vand

Fyld:
3 æg
2½ dl sukker
1½ dl sirup
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. Salt
3 spsk. whisky eller cognac
3½ dl pekannødder

Fremgangsmåde

Bund:
Bland mel, flormelis og salt i en skål og smuldr smørret i, til det ligner krummer.

Tilsæt vandet lidt efter lidt, kun lige nok til at holde dejen sammen.

Smør en tærteform (22-25 cm i diameter).
Form dejen til en bolle og rul den ud på et let melet bord, til den er ca. 3 cm større end formen.

Læg dejen i formen og pres kanten pænt til.

Fyld:
Pisk æggene i en skål. Bland sukker, sirup, smør, vanilje og salt i æggemassen.

Tilsæt spiritus og nødder. Hæld blandingen i formen.

Bag først 10 minutter i en 200° varm ovn, derefter 25-30 minutter ved 175°, til fyldet er fast og gyldent.

Udskriv opskrift