Dej til 1 tærte
(tærtefad med 25 cm i diameter) – kan bruges til mange slags mad-tærter
(dejen kan også bruges til at lave 8 pirogger af)
Ingredienser
• 2 dl fuldkornsspeltmel
• 1 dl fint sigtet speltmel eller hvedemel
• 1 knsp. salt
• ½ dl olivenolie + lidt til at smøre tærtefadet
• ¾ dl vand
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål.
Lun olie og vand i en lille kasserolle, og pisk, så det blander sig.
Hæld det i melet og saml dejen.
Fyld til tærten
Ingredienser
• 500 g frossen spinat
• 300 g tofu
• ½ dl mælk
• 2 æg
• 1½ tsk. salt
• 1 tsk. stødt muskatnød
• Kværnet peber
Sådan gør du
Fordel dejen i et smurt tærtefad, prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i en 200° varm ovn 20 minutter.
Imens varmes spinaten op i en gryde med en smule vand, så spinaten tør op.
Lad den dryppe af i en sigte og pres væden ud.
Pres tofuen fri for væde og smuldr den, med fingrene, ned i en skål og bland den med de øvrige ingredienser.
Fordel blandingen og spinaten på den forbagte bund og bag tærten yderligere 30 minutter.