Tærte med valnødder og rosenkål

(4 personer)

Ingredienser

150 g koldt smør, skåret i mindre stykker
2½ dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel
1 tsk. nigellafrø (også kaldet ”Jomfru i det grønne”)
½ tsk. salt
500 g rosenkål, de grove yderste blade fjernes
75 g emmentaler, revet
3 dl cremefraiche 18%
3 store æg
Reven skal af ½ usprøjtet citron
50 g valnøddekerner
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Kom smørret i en skål sammen med de to slags mel, nigellafrø og salt og bland dejen sammen, evt. med en skefuld vand.
Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul dejen ud indtil dejen er lidt større en tærteform – diameter 24-26 cm (dejen skal kunne dække kanten).
Tag det øverste papir af og vend dejen i ned i tærteformen, og stil den i køleskab 30 minutter.
Tag tærteformen ud og prik dejen med en gaffel (behold papiret på).
Forbag dejen i en 200° varm ovn ca. 15 minutter og tag den ud.
Fyld:kom rosenkålene i en gryde med vand, kog op, lad dem simre 1 minut og hæld vandet fra.
Fordel osten på den forbagte bund og fordel rosenkålene over.
Pisk cremefraiche og æg sammen, tilsæt den revne citronskal og krydr med salt og peber.
Hæld blandingen over rosenkålene.
Drys med valnødder og bag tærten i en 200° varm ovn ca. 45 minutter.

Udskriv opskrift