(4 personer)
(med inspiration fra www.hjerteforeningen.dk)
Ingredienser
4 stk. laksefilet
½-1 tsk. stødt spidskommen
Kværnet salt og peber
4 appelsiner
Kernerne fra ½ granatæble
1 lille rødløg, finthakket
1 håndfuld mynte, grofthakket
2 glaskål, skrællet og den hårde ende skæres fra
2-3 spsk. olivenolie
4-5 spsk. citronsaft
Kværnet salt og peber
Sådan gør du
Læg de fire stykker laks i et ovnfast fad, og drys laksen med spidskommen, salt og peber.
Skær skallen af 1 appelsin, skær den i tynde skiver og fordel skiverne på laksestykkerne.
Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet.
Sæt fadet i en 200° varm ovn ca. 15 minutter.
Bland granatæble, løg og mynte og drys blandingen over laksen inden servering.
Skær glaskålen i tynde strimler.
Pisk olie og citronsaft sammen, vend glaskålen i dressingen og smag til med salt og peber.
Servér laksen med glaskål og kogte fuldkornsris eller måske bygotto.