(4 pers.)
Ingredienser
2 spsk. olivenolie
2 spsk. usaltet smør
200 g rasp
1 spsk. finthakket bredbladet persille
2 tsk. finthakket timian
Reven skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk. røget paprika
450 g rødtungefilet eller anden fladfisk, uden skind, i strimler på 2-3 cm´s bredde
4 spsk. hvedemel
2 æg, let pisket sammen
Kværnet salt og peber
Serveres med
Tomatketchup
Tatarsauce
Ovnstegte pommes frites
Citronbåde
Sådan gør du
Varm olie og smør på en stor pande og rist raspen gylden under konstant omrøring.
Kom raspen i en skål og tilsæt krydderurter, citronskal, paprika og smag godt til med salt og peber.
Kom melet i en dyb tallerken og æggene i en anden.
Tag en strimmel fisk ad gangen, vend den først i mel, så i æg og til sidst i krydderraspen.
Læg fiskestrimlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg den ca. 10 minutter i en 220° varm ovn, og server fisken med tilbehøret.