Fiskefrikadeller

(Opskrift fra Svinkløv Badehotel af Peter Kragh Jespersen)

Ingredienser

1 kg grofthakket fiskefars (brosme, lange, lyssej eller kuller)
10 g salt
Friskkværnet peber
1 dl æg
75 g finthakket løg
8 g finthakket kapers
75 g mel
25 g hakket røget spæk
1 dl mælk
1 dl fløde
2 kviste dild, hakket
1 lille bundt hakket purløg
1 håndfuld hakket bredbladet persille
Planteolie og afklaret smør til stegning

Sådan gør du

Fiskefarsen røres godt med salt og peber.
Æg tilsættes og farsen røres godt igennem.
Tilsæt løg, kapers, spæk og krydderurter og rør melet i.
Til sidst røres mælk og fløde i.
Farsen filmes og stilles på køl 1 time.
En stor pande varmes op med olie og afklaret smør.
Fiskefrikadellerne formes med ske (ca. 110 g pr. stk.) og steges gyldne på panden.

Udskriv opskrift