Fladfisk m/ Middelhavssmag

(4 pers)

Ingredienser

4 rødspætter eller rødtunger
4 fed hvidløg
100 g sorte oliven uden sten
400 g cherrytomater
2 spsk. grofthakket basilikum
4 ansjoser i olie, lad olien dryppe fra
1 spsk. kapers
1 usprøjtet citron, i skiver
5 spsk. Olivenolie
5 spsk. hvidvin
1 spsk. finthakket persille

Sådan gør du

Med en skarp kniv ridses hver fisk et par gange på begge sider.
Læg fiskene i en bradepande med hvidløg, oliven, tomater, den ene spsk. basilikum, ansjoser,
kapers, citronskiver og olie og steg fiskene i en 190° varm ovn 15 minutter.
Tilsæt hvidvin og lad dem stege endnu ca. 10 minutter, afhængigt at fiskenes størrelse.
Tag fiskene ud af ovnen og drys med persille og basilikum.

Udskriv opskrift