4 personer
Du skal bruge:
500 g muslinger
2 dl hvidvin
2 fed hvidløg
1 frisk chili
2 cm frisk ingefær
1 spsk rapsolie
1 tsk farin
1 spsk sød chilisauce
8 hele jomfruhummere
500 g frisk båndpasta
1 håndfuld thai basilikum
Tilbehør: En stor skål grøn salat
Sådan gør du:
Rens muslingerne i flere hold koldt vand. Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet.
Hvis de ikke har lukket sig efter et par minutter, kasseres de.
Varm en gryde op. Kom muslingerne i den varme gryde, tilsæt hvidvin, og læg låg på gryden. Ryst indimellem gryden, og kog muslingerne ved høj varme, til de lige har åbnet sig.
Skær hvidløg og chili i tynde skiver, og skær ingefær i tynde stave.
Varm olien op i en wok, stor pande eller gryde, og rist hvidløg, chili og ingefær i et par sekunder, uden at de tager farve. Tilsæt farin og chilisauce.
Tilsæt derefter jomfruhummerne, og steg i 5 min. (8 min. hvis de er store).
Vend muslingerne og deres kogelage sammen med jomfruhummerne.
Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på pakken.
Vend den færdigkogte pasta grundigt sammen med jomfruhummere, muslinger og basilikum.
Servér med en stor skål salat.
Tip: I stedet for jomfruhummer kan du anvende rejer med skal, som dog kun skal stege 2 min.
Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 55%
Fedt: 20% (13 g)