(4 personer)
Du skal bruge:
4 sildefileter
1 bakke rucola
500 g blommer
2 rødløg
1 spsk raps- eller olivenolie
2 spsk eddike
1 spsk brun farin
5 kviste frisk timian
Tilbehør:
4 skiver ristet rugbrød
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader.
Skyl sildefileterne, fjern rygfinnen.
Drys sildene indeni med salt og peber.
Læg sildene i et ovnfast fad med bagepapir.
Steg sildene i 12 min.
Skyl rucola.
Halvér blommerne, fjern sten, og skær blommerne i kvarte.
Skær løgene i kvarte.
Varm olien på en slip let-pande.
Steg blommer og løg ved svag varme i 2 min.
Tilsæt eddike, og lad fordampe.
Tilsæt brun farin, og vend forsigtigt med blommer og løg sammen med frisk timian.
Krydr kompotten med salt og peber.
Servér sildene på rugbrød med rucola og blommekompot.