Hvidvinsdampet skrubbe m/ tomatsalsa

Personer: 4

Ingrédients :

500 g skrubbefileter
1 dl hvidvin eller bouillon
500 g tomater
2 peberfrugter
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 rød chili
5 kviste bredbladet persille
1 spsk olivenolie
1 spsk eddike
1 spsk akaciehonning

Tilbehør: Kogt pasta

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.
Krydr skrubbefileterne med salt og peber, og rul dem sammen.
Læg skrubberne i et ovnfast fad, og hæld hvidvin ved.
Damp skrubberne i ovnen i ca. 12 min.
Hak tomaterne fint.
Skær peberfrugter og rødløg i små tern.
Flæk chilien, fjern kerner, og hak chilien fint.
Vend tomater med peberfrugt, rødløg, presset hvidløg, chili og hakket persille.
Tilsæt olivenolie, eddike og honning, og krydr med salt og peber.
Servér med pasta og tomatsalsa.

Tip: I stedet for skrubbe kan du anvende ising eller rødspætte. Rødløg kan erstattes af almindeligt løg, men det gør salsaen stærkere og mere kraftig i smagen. Chilien kan undlades. Bredbladet persille kan erstattes af kruspersille.

Energi:
Pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 63%
Fedt: 12% (8 g)

Udskriv opskrift