Personer: 4
Du skal bruge:
500 g spinat
salt og peber
4 butterdejsplader (frost)
4 laksesteaks uden skind og ben
1 æggeblomme
dild
1 rød peberfrugt i små tern
Courgette-tzatziki:
1 stor courgette (squash)
2 dl græsk yoghurt 10%
2 fed hvidløg
1 citron
Sådan gør du:
Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen. Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte.
Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur.
Skær 2-3 cm lange snit på tværs af hver butterdejsplade med en spids kniv. Snittene skal gå hele vejen igennem dejen. Hiv lidt i hver ende af dejen, så den bliver spændt ud som et net med huller, hvor snittene er.
Læg de 4 stykker laks på en bageplade med bagepapir. Fordel spinaten oven på laksen. Spænd et butterdejsnet over hvert stykke laks og prop enderne ind under fisken.
Pensl butterdejen med æggeblomme, og bag butterdejsfiskene 20 min. ved 180 grader.
Courgette-tzatziki:
Riv courgetten groft.
Rør yoghurten med knust hvidløg og saft af 1 citron.
Vend courgetterne i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Anret den indbagte laks på et fad, og drys evt. med dildkviste og peberfrugt i små tern.
Servér med courgette-tzatziki og godt brød.
Energi:
Pr. person:
3300 kJ (790 kcal)
Protein: 20%
Kulhydrat: 33%