Kammuslinger i Ganda skinke m/ en spaghetti af julesalat

Personer: 4

Ingredienser:

12 kammuslinger
8 skiver Ganda skinke
4 stk. julesalat
1 porre
2 dl kyllingefond
1 dl piskefløde
mel
stegeolie
friske krydderier
peber & salt

Sådan gør du:

Skyl kammuslingerne under rindende vand.
Vask julesalaten, dup den tør og skær den i 3 cm lange strimler.
Skær porrebladene i 12 cm lange strimler og blancher dem kort.
Skær halvdelen af Ganda skinken i strimler af ca. 1 cm og tør resten i 20 min. i ovnen ved 85 gr C.
Krydr kammuslingerne på begge sider og vikl dem i Ganda skinke.
Kog kyllingefonden ind til halvdelen og tilføj piskefløde og julesalatstrimler.
Rør engang i mellem med en gaffel og smag til.
Vend kammuslingerne i melet og steg dem i 1 minut på begge sider.
Dup dem tørre og bind en porrestrimmel rundt om.
Fordel julesalaten i dybe tallerkner og læg kammuslingerne ovenpå.
Dæk med lidt sovs og garner med kryddergrene og tørret Ganda skinke.

Udskriv opskrift