(4 personer)
Ingredienser:
3 spsk pinjekerner
500 g kullerfilet uden skind og ben
3 spsk hvedemel
1 spsk olivenolie
2 spsk rosiner
saft af 2-3 appelsiner (2 dl)
100 g rucola
Tilbehør:
Kogte kartofler og godt brød eller pasta
evt. dampede grøntsager
Sådan gør du:
Rist pinjekerner på en tør pande ved middelhøj varme, til de er brune på alle sider. Gem dem til senere.
Skær kullerfileten i 2-3 cm tykke skiver, vend dem på højkant, og bank dem evt. let med hånden.
Kom melet på en tallerken, og vend medaljonerne i melet.
Hæld olien på en slip let-pande, steg fisken ved middelsvag varme i ca. 2 min., og krydr med salt.
Vend fisken, og tilsæt pinjekerner, rosiner og appelsinsaft. Lad fisken simre i saucen i 3 min.
Læg fisken på et fad, kom rucolaen i saucen, og vend den hurtigt rundt, til den falder lidt sammen.
Smag evt. til med ekstra salt.
Hæld saucen over fisken.
Servér straks med kogte kartofler og godt brød eller pasta og dampede grøntsager.
Tip: I stedet for kuller kan du anvende sej, torsk, havkat, kulmule, brosme, havtaske, pangasius, victoria-bars eller lange.