(4 personer)
Ingredienser
Dej:
150 g koldt smør, skåret i små tern
200 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
1 æg
Fyld:
1 (ca. 300 g) courgette, skåret i små tern
1 salatløg, hakket
1-2 spsk. olivenolie
200 g babyspinat
4 æg
1 dl piskefløde
Kværnet salt og peber
150 g røget laks i skiver, skåret i mindre bidder
Sådan gør du:
Dej:blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til dejen ligner reven ost – eller smuldr det med fingrene i en skål.
Tilsæt ægget og blend, til dejen har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud, og læg dejen i et smurt tærtefad (diameter 24 cm). Bag tærtebunden i en 190° varm ovn ca. 12 minutter, til bunden er let gylden.
Fyld:varm olie på en pande og svits courgette og løg nogle minutter og kom det i en skål.
Kom spinat på panden, og lad den falde sammen.
Pres eventuel væde ud fra spinaten.
Pisk æg og fløde sammen i en skål og krydr med salt og peber.
Rør spinaten og courgetteblandingen i.
Rør laksen i og vend fyldet sammen.
Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og bag tærten ca. 20 minutter.