Du skal bruge:
Tærtedej
• 150 g hvedemel
• 100 g smør – lidt til tærtefadet
• 100 g kvark eller fromage fraiche
Fyld
• 200 g rejer, afdryppede + nogle til pynt
• 200 g græsk feta, fint smuldret
• ½ tsk. oregano
• 3 æg
• 2½ dl fløde 13%
• Dild til pynt
Sådan gør du
Hak smør og mel sammen til en grynet masse.
Bland kvark, ælt dejen sammen og læg den koldt ca. 30 minutter.
Ælt dejen let igennem med mel og rul den ud på et melet bord.
Læg dejen i et smurt tærtefad (undgå smør på kanten, så glider dejen ikke ned).
Tryk kanten godt til og sæt tærten koldt 30 minutter.
Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i en 200° varm ovn ca. 10 minutter.
Bland rejer og feta og fordel det på bunden.
Pisk æggene let sammen med fløde og oregano og hæld det over fyldet.
Bag tærten yderligere 40 minutter, og server den lun pyntet med rejer og dild.