(4 pers.)
Du skal bruge:
1 stor, tyk pighvar, skrabet og uden finner
1-2 håndfulde krydderurter, fx bredbladet persille, kørvel, estragon, grofthakkede
2-4 pakker billigt salt
Sådan gør du:
Lav en lomme i ryggen på fisken, og fyld lommen med krydderurterne.
Dæk bunden af en bradepande med saltet.
Læg fisken i og dæk hele fisken med resten af saltet.
Stænk med vand oven på saltet, så dannes der en hård skorpe i ovnen.
Steg fisken i en 180° varm ovn 40-60 minutter.
Tag fisken ud og lad den hvile 10-15 minutter og lav den tilhørende Kapers-citronsauce imens:
Kapers-citronsauce
Ingredienser:
150 g smør
Saft af ½ citron
3 spsk. kapers
1 fed hvidløg, i papirtynde skiver
Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde. Kom hvidløg, kapers og citronsaften i, og hold saucen varm.
For at få fisken ud, skal saltet brækkes i flager, men vær forsigtig så fisken ikke ødelægges.
Tag skindet af fisken, og skrab fisken ud med en kniv, men vær forsigtig, at der ikke drysser for meget salt ned i fisken.
Server fisken med sauce, små aspargeskartofler og en let salat.