Sydamerikanske fiskefrikadeller med salsa

(4 personer)

Ingredienser:

500 g sejfilet
1 tsk. salt
1 æg
1 cm ingefær, revet
3 spsk. frisk koriander, hakket
1 tsk. stærk chilipasta
Olivenolie til stegning

Salsa
2 avocadoer, uden skræl og sten og kødet skæres i tern
Saft af 1 lime
1 lille rødløg, finthakket
½ frisk rød chili, uden kerner og skåret i tynde ringe
200 g tomater
4 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Blend fiskekødet med salt.
Tilsæt æg, og blend det til en jævn fars, men undgå at blende for længe.
Rør ingefær og koriander i farsen sammen med chilipasta.
Form farsen til frikadeller, der steges i olie på en pande ca. 4 minutter på hver side.
Salsa: pres limesaft over avocadoternene.
Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern.
Vend avocadoternene sammen med løg, tomat og olie, og pynt med chili.
Servér salsaen til fiskefrikadellerne eventuelt sammen med de ovnstegte kartofler.

Udskriv opskrift