Torsk m/appelsin-flødesauce

(4 personer)

Ingredienser:

500 g torskefilet, skåret i grove tern og tørret for evt. væde
1 løg, finthakket
Saft af 2 appelsiner
Reven skal af ½ usprøjtet appelsin
2 spsk. olivenolie
2 spsk. Grand Marnier
2 dl piskefløde
Salt
Rosa peberkorn
Pasta til 4 personer, fx fettuccine eller pappardelle, kogt efter anvisningen på pakken
Lidt grønt til pynt, fx dild, persille eller kørvel

Sådan gør du:

Varm olien og steg løget et par minutter, til det har taget lidt farve.
Tilsæt appelsinsaft og Grand Marnier og kog det ca. 5 minutter.
Tilsæt fløde og appelsinskal og bring det i kog.
Læg torskestykkerne i saucen og lad det simre nogle minutter og krydr med salt og peberkorn.
Tag panden fra varmen, og lad retten stå nogle minutter med låg, indtil torsken er mør.
Vend den nykogte pasta i saucen og drys med grønt.

Udskriv opskrift