Tortillas med fisk og chilicreme og spidskålssalat

(4 personer)

Ingredienser:

Saft af 1 appelsin
2 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt chili
1 nip salt
800 g filet af hvid fisk, fx sej, skåret i store tern
Mel til panering
2-3 spsk. olivenolie
8 tortillas, lune

Chilicreme
6 spsk. cremefraiche
2 spsk. yoghurt
½ rød chili, uden kerner og finthakket
1 nip salt
Ca. ¼ bakke koriander, finthakket

Sådan gør du:

Rør ingredienserne godt sammen til chilicremen og stil den til side, til den skal serveres.
Bland appelsinsaft, spidskommen, stødt chili og salt i et fad, der er så stort at fisken kan ligge i et lag.
Vend fisken i marinaden, så den er dækket over det hele og lad den trække i køleskab mindst en time.
Tag fisken op af marinaden og dup den tør med køkkenrulle.
Kom mel på en tallerken og bland det med et nip salt.
Vend fiskestykkerne i mel og ryst det overskydende af.
Varm olien og steg fisken 2-4 minutter på hver side, ved god varme, til den er gylden og gennemstegt.
Ved serveringen lægges en lille top spidskålssalat midt på hver tortilla.
Fordel fisken ovenpå og top med en skefuld chilicreme.

SPIDSKÅLSSALAT
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. limesaft
1 tsk. salt
1stænk Tabasco
1 nip spidskommen
¼ spidskål, skåret i meget tynde strimler
4-6 radiser, i tynde skiver
½ bakke koriander, finthakket

Rør mayonnaisen godt med limesaft, salt, Tabasco og spidskommen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt.

Udskriv opskrift