(4 personer)
Ingredienser:
2 røde grapefrugt, skrælles og skæres i fileter uden de hvide hinder
1 lille rødløg, halveret og skåret i meget tynde skiver
2 avocadoer, uden skræl og sten og resten skæres i tern
2 julesalathoveder, delt i blade
200 g varmrøget laks (fås i ”fiskebutikken”)
50 g pekannødder, ristet let på en tør pande, og grofthakkede
2 spsk. hakket bredbladet persille
Dressing
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie eller avocadoolie
Kværnet salt og peber
Sådan gør du:
Bland forsigtigt grapefrugtfileterne med avocadotern og løgskiver.
Til dressingen piskes senneppen med de øvrige ingredienser.
Fordel julesalatblade på 4 tallerkner of fordel grapefrugtblandingen over.
Del laksen i flager og fordel dem ligeledes på de fire tallerkner.
Dryp med dressingen, drys med pekannødder og persille og server salaten med det samme.