Blommekage m/nødder

Ingredienser:

175 g smør, blødt
175 g sukker
175 g mel
175 g hasselnødder, malet til mel
3 æg
Kornene af 1 vaniljestang
1-2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 tsk. stødt kanel
Smør og rasp til formen
500 g blommer, flækkede, udstenede og hakkede
50 g 70% mørk chokolade, finthakket

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker hvidt og skummende med en håndmikser.
Kom æggene i et ad gangen og pisk mellem hvert æg. Pisk de øvrige ingredienser i – undtagen blommer og chokolade.
Vend blommer og chokolade i, og fyld dejen i en smurt, raspdrysset spring- eller tærteform (ca. 20 cm i diameter).
Bag kagen i en 180° varm ovn 40-50 minutter, til den er fast og gennembagt.
Afkøl den nybagte kage og server den med flødeskum eller rørt vaniljeis.

Udskriv opskrift