(1 stort eller 2 mindre)
Ingredienser:
25 g gær
3 dl ”lillefinger” varmt vand
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie + lidt til skålen, når brødet skal hæve
200 g fint durummel
250-300 g pizzamel
Pensling:
2 spsk. olivenolie
2 tsk. flagesalt
Frisk rosmarin og eller sorte oliven
Sådan gør du:
Bland gæren med vand, salt, olie og durumhvede og rør det glat.
Lad blandingen forhæve ca. 30 minutter, til den begynder at boble.
Tilsæt næsten alt hvedemelet og begynd at ælte dejen.
Tag den ud på bordet og ælt mere mel i.
Dejen skal være blød, og den skal æltes til den er elastisk.
Læg dejen i en olieret skål (drej den rundt, så der kommer olie på alle sider), og lad dejen hæve lunt
til dobbelt størrelse1-2 timer.
Ælt dejen let igennem og rul den ud til en stor plade næsten på størrelse med bagepladen.
Læg dejen over på en bageplade med bagepapir og lad brødet hæve til dobbelt størrelse.
Drys rosmarinblade over og tryk dem ned i dejen.
Pensl dejen med olie og drys med salt.
Sæt brødet i en 225° varm ovn og bag det på midterrillen 20-25 minutter.
Brødet afkøles tildækket på en rist, så det ikke bliver sprødt.