Gulerodsbrud

4 personer Ca. 15 stk.

Ingredienser:

5 dl vand, ”lillefinger-varmt”
50 g gær
1 dl neutral olie, fx raps- eller solsikkeolie
1 spsk. salt
2 spsk. sukker
300 g groft speltmel 500 g hvedemel

Efter hævning:2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkefrø
1 æg, til pensling

Sådan gør du:

Kom vand i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel.
Ælt dernæst hvedemel i dejen.
Ælt, til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord.
Læg dejen tilbage i skålen.
Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø.
Ælt dejen godt.
Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
Fordel dejen i klumper på to bageplader med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted ca. 30 minutter.
Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden.
Pensl med sammenpisket æg, og bag ”bollerne” i en 225° varm ovn ca. 15 minutter.

Udskriv opskrift