Hveder til Bededagsaften

Ingredienser:

50 g gær
4 dl ”lillefinger-varm” sødmælk
1½ sammenpisket æg + ½ sammenpisket æg til pensling
½ tsk. groft salt
1½ tsk. stødt kardemomme
1 spsk. sukker
675 g hvedemel

Sådan gør du:

Hæld den lune mælk i en skål og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg, salt, kardemomme og sukker.
Tilsæt melet lidt efter lidt (hold lidt af melet tilbage).
Ælt dejen sammen med en grydeske til den er let og smidig, og lad den hæve lunt og tildækket i ca. ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt eventuelt resten af melet.
Form dejen til 16 boller og læg dem tæt sammen på en plade med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket ca. 20 min.
Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 20 minutter midt i en 200° varm ovn, til de er gyldne.
Lad bollerne køle lidt af, flæk dem og på en brødrister eller i ovnen.

Udskriv opskrift