Ca. 8 stk.
Ingredienser:
Bund:
150 g blødt smør + lidt til formen
150 g sukker
150 g marcipan, groftrevet
2 æg
50 g mel
Desuden:
50 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 spsk. græsk yoghurt
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. flormelis
Jordbær
Sådan gør du:
Bund: pisk smør og sukker et par minutter, til det er lyst og luftigt.
Pisk æggene i et ad gangen.
Rør den revne marcipan i.
Rør melet i.
Smør en tærteform, kom dejen i og bag den i en 175° varm ovn ca. 25 minutter.
Lad den køle af på køkkenbordet og sæt den så i køleskabet, så den bliver kold.
Når bunden er kold, smeltes chokoladen over vandbad.
Smør chokoladen ud over den kolde bund og lad chokoladen stivne.
Pisk i mens fløden til flødeskum sammen med vaniljepulver.
Vend græsk yoghurt og flormelis forsigtigt i med en dejskraber.
Fordel vaniljeskummet ovenpå den stivnede chokolade og pynt med jordbær.