Ingredienser:
250 g hvedemel
150 g rørsukker
1 spsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 dl æblejuice
75 g usaltet smør, smeltet
2 store æg. let pisket sammen
1 stort syrligt æble, skrællet og revet
100 g gulerod, fintrevet
100 g valnødder, grofthakkede
Sådan gør du:
Bland mel, sukker, bagepulver og kanel i en skål.
I en anden skål blandes æblejuice, smeltet smør og æg.
Vend denne blanding ned i skålen med de tørre ingredienser.
Kram væden af det revne æble (med hænderne) og kom det i skålen sammen med gulerod og valnødderne, og vend det rundt.
Fordel dejen i en smurt brødform (ca. 1½ l) og bag brødet i en 180° varm ovn ca. 1 time, til brødet er gennembagt.
Lad brødet køle lidt i formen, og vend det derpå ud på en rist for at køle helt af.