Kage med kakao-nibs

Ingredienser:

2 dl vand
250 g dadler
80 g kokosolie
½ tsk. vaniljepulver
125 g hasselnødder, groft hakkede
150 g fuldkornsrismel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
2 tsk. stødt ingefær
30 g kakao
30 g kakaonibs fra Renée Voltaire
2 æg
4 dl mælk
2 æggehvider

Sådan gør du:

Kom vand og dadler i en gryde, bring det kog og skru ned for varmen.
Lad det simre under låg i 15-20 minutter.
Tilsæt kokosolie og vaniljepulver, og lad det simre.
Bland de tørre ingredienser sammen.
Rist hasselnødderne på en tør pande i kort tid og mens du rører i dem, de skal kun lige tage farve.
Kom daddelmassen og hasselnødderne i en røremaskine med kniv eller foodprocessor og tilsæt
æggene lidt efter lidt, derefter skiftevis de tørre ingredienser og mælken.
Kom dejen i en skål og bland kakaonibs i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en smurt form og bag kagen i en 180° varm ovn ca. 45 minutter.
Kan spises som den er eller med smør eller overtrukket med mørk chokolade.

Udskriv opskrift