Krydrede kødboller i tomatsauce

(4 personer)

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
1 æg
3 spsk. rasp
Lidt mælk eller bouillon
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knuste
1 spsk. spidskommenfrø, knuste
½-1 rød chili, uden kerner og finthakket
2 rosmarinstilke
Kværnet salt og peber
Olivenolie til stegning

Tomatsauce
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. olivenolie
3 laurbærblade
2 rosmarinkviste
2 spsk. æblecidereddike
2 dåser flåede tomater
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Rør kødet godt sammen med resten af ingredienserne.
Form farsen til små boller på størrelse med golfbolde og brun dem i olie på en pande.
Læg dem derefter i et ovnfast fad.
Tomatsauce: sauter løg og hvidløg i olie, til de bliver klare.
Tilsæt laurbærblade, rosmarin og eddike og steg det med et par minutter.
Tilsæt de flåede tomater og 2 dl vand.
Krydr med salt og peber og lad det simre ca. 15 minutter.
Hæld saucen over kødbollerne og sæt fadet i en 200° varm ovn ca. 20 minutter.
Retten kan serveres med pasta og en salat og drysses med høvlet parmesan.

Udskriv opskrift