Pollo diavolo

3-4 pers

Ingredienser:

1 stor majskylling eller landkylling 1,3 – 1,5 kg
5 fed hvidløg
1-2 friske eller tørrede chili
1 løg
3/4 kg friske tomater eller 2 dåser flåede tomater
1 dl hønsefond
1 dl hvidvin
100 g udstenede oliven
hakkede friske krydderurter (basilikum, oregano, timian, persille)
1 dl olivenolie

Sådan gør du:

Kyllingen deles i passende stykker. Man skærer lårene af og deler dem i 2. Vingerne skæres af, vingespidserne kasseres eller bruges til fond, brystet klippes af og deles i 3-4 stykker. Ryggen kasseres eller bruges til fond.
Tomaterne flåes og hakkes, løg hvidløg og chili hakkes. Oliven skæres i skiver.
Nu brunes kyllingestykkerne i olien i en dyb sauterpande til de er gyldne, tages op og krydres med salt og peber. Løg, hvidløg og chili svitses i og de flåede og hakkede tomater samt hønsefond og hvidvin tilsættes.
Læg først kyllingelårene tilbage i sovsen og lad dem simre under låg i 10 minutter.

Udskriv opskrift