Ingredienser:
250 g hvedemel
1 nip salt
125 g smør
1 æg
½-1 spsk. koldt vand
Fyld:
50 g mandler, smuttede og hakkede
250 g ricotta
75 g sukker
3 æg
50 g pomeransskal
Fintreven skal af ½ usprøjtet citron
Saft og fintreven skal af ½ usprøjtet appelsin
1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
Bland mel og salt og smuldr smørret deri.
Kom æg og vand i og ælt dejen let sammen. læg den køligt indpakket i 30 minutter.
Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en tærteform.
Rør ricottaen godt med de øvrige ingredienser til fyldet, og hæld fyldet på tærtebunden.
Rul resten af dejen ud, skær den i strimler og kryds dem over fyldet.
Bag tærten i en 200° varm ovn 35-40 minutter, til tærten er gylden.
Afkøl tærten og pynt med sigtet flormelis.