Rungstedkage

Ingredienser:

2 æg
50 g gær
300 g hvedemel
200 g smør + lidt til formen
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt

Fyld
75 g smør
1 spsk. sukker
1 spsk. havregryn
½ tsk. vaniljesukker

Glasur
50 g flormelis
1-1½ tsk. rom

Sådan gør du:

Æggene piskes let sammen, gæren smuldres i og det står til den er opløst.
Hak mel og smør sammen, og findel det til en grynet masse.
Bland sukker og salt i og tilsæt ægge-gærblandingen.
Rør dejen glat og smidig og del den.
Rul halvdelen ud på et melet bord og læg den i en smurt springform.
Rør fyldet sammen og fordel det på dejen i formen.
Rul resten af dejen ud og skær den i 2 cm brede strimler.
Læg dem som et fletværk og rundt i kanten.
Pres dejen godt til.
Kagen hæver tildækket et lunt sted, til dobbelt størrelse.
Kagen bages i en 225° varm ovn ca. 25 minutter, og afkøler i formen.
Glasuren røres og fordeles på den afkølede kage.

Udskriv opskrift