Simons Rugbrød

Simon Philipsen fra Meyers Madhus/Restaurant Herman, Nimb,
afholdt SanseSamling hos Dalgaard lørdag den13. marts.
Han præsenterede bl.a. et hjemmebagt rugbrød og rugbrødschips,
som vi her bringer opskriften på:

Ingredienser:

650g knækket rugkerner
650g rugmel
650g hvedemel
40g salt
40g mørkt sukker, evt. farin
150g hørfrø
150g solsikkekerner
33cl mørk øl, gerne rester fra julen
1L lunkent vand
½-1L rug surdej

Sådan gør du:

– Hvis man ikke er i besiddelse af en levende surdej, kan processen med fordel startes med 3-4g biodynamisk gær.

Bland alle ingredienserne godt sammen og fordel i 3 (evt. smurte) rugbrødsforme.
Husk at tage en portion sur dej fra til næste gang.
Stil dem på køl i min 12 timer, gerne mere.
Hvis der bruges gær skal de stå i 2 timer på køkkenbordet først.
Bag i 60 min ved 100gr C varmluft, skru så ovnen op på 200gr C og bag dem yderligere 45-60 min.
Temperaturen i midten skal være mindst 92gr C.
Tag dem ud af ovnen, vend dem med toppen ned og behold formene på til de er afkølet.
Opbevar i en plasticpose på køl.

Rugbrødschips – også præsenteret på SanseSamlingen:

Skær det gamle brød i tynde skiver (niveau 2 på en pålægsmaskine) og bag dem på bagepapir i 30-45min ved
120gr.C varmluft.
Når de er sprøde, tag dem ud og lad køle af.
Opbevar i en bøtte/kagedåse ved stuetemperatur i op til 30 dage.

Udskriv opskrift