Braiseret kalvebov m/ rodfrugter

(4 pers)

Ingredienser:

750 g kalvebov uden ben eller 900 g med ben
10 g smør eller margarine
1 spsk. olie
1 tsk. salt og lidt peber
4 dl vand
2 kviste timian eller 1 tsk. tørret
2 kviste persille
2 laurbærblade
3 løg (ca. 300 g)
2 persillerødder (ca. 250 g)
2 små rødbeder (ca. 150 g)
2-3 tsk. majsstivelse

Sådan gør du:

Tilbehør: kartofler

Brun kødet let i smør eller margarine og olie i en stor gryde.
Drys salt og peber på.
Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden.
Læg låg på gryden og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1½ time.
Pil løgene og skræl rodfrugterne.
Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.
Læg alle grøntsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min.
Tilsæt mere vand hvis retten ser lidt tør ud.
Hæld skyen fra, og si den.
Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog sovsen igennem.
Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver og læg det på et fad sammen med grøntsagerne.
Servér sovsen ved siden af.

Udskriv opskrift