Brune kartofler á la Meyer

(4-6 pers.)

Ingredienser:

1 kg kartofler, fx æggeblomme- eller aspargeskartofler
6 spsk. sukker
1 dl vand
25 g smør

Sådan gør du

Kog kartoflerne til de lige er møre og skyl dem i koldt vand.
Pil dem med en urtekniv og lad dem køle helt af (kan eventuelt gøres dagen før).
Smelt sukkeret på en god solid pande ved jævn varme til sukkeret bliver til en mørkebrun karamel (en lille smule lysere end cola), og der ingen klumper er tilbage.
Pas på karamellen ikke branker og bliver for mørk, gør den det, må du begynde forfra.
Kom vandet på (pas på det kan sprøjte) og lad det karamelliserede sukker blive opløst.
Tilsæt kartoflerne og lad dem simrer i karamellen, til de er smurt ind i fed karamel.
Til sidst tilsættes smørret, som simrer i tre minutter.

Udskriv opskrift